به گزارش خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین میرشفیعی از استادان حوزه علمیه شب گذشته در جمع زائران مسجد مقدس جمکران در سخنانی با اشاره به اهمیت و جایگاه مساجد در اسلام اظهارکرد: مکان و زمان در اسلام از اهمیت بسیاری برخوردار است و برخی مکانها و زمانها باعث ارتقای انسان میشوند.
وی افزود: مساجد در اسلام به عنوان مهمترین جایگاههای ارتقای معنوی و رشد فردی و اجتماعی مردم معتبر شدهاند و مساجد نقش محوری در توسعه اجتماعی انسان دارند.
این استاد حوزه اظهارکرد: ظرفیت مسجد مقدس جمکران در توسعه فرهنگ مهدویت و تاکیدات رهبر انقلاب و مراجع بزرگ جهان تشیع در پاسداشت این مسجد گواه این واقعیت است که این مسجد باید به عنوان پایگاه عظیم جهان تشیع و شیعیان جهان مطرح باشد.
* مسجدجمکران سمبل انتظار
وی گفت: شاید بتوان مکانهای دیگری را در ارتباط با امام زمان(عج) به عنوان مصداق بیان کرد ولی امروز همه شیعیان جهان این مسجد را به عنوان الگو و سمبل انتظار میشناسند و قطعا اقبالی که به سبب توسل به حضرت در این مسجد میشود در هیچ جای دیگر شاهد نیستیم.
حجتالاسلام میر شفیعی با اشاره به تلاش عده ای برای تخریب وجهه جمکران اظهارکرد: این مسجد بر اساس نقل بسیاری از بزرگان و بر اساس اسناد غیر قابل خدشه به دستور خاص امام زمان(عج) ساخته شده است و با توجه به گردش دهر و مرکزیت ایران به عنوان مرکز جهان تشیع این مسجد بر اساس امر الهی و عنایت حضرت به پایگاه بزرگ ترویج مهدویت در سطح جهان مطرح شده است و هر روز بر جمع زائران این مسجد شریف اضافه میشود.
* عنایت خاص بزرگان به مسجد مقدس جمکران
وی گفت: بسیاری از بزرگان ما از دیرباز عنایت خاصی به این مسجد داشتهاند که حتی قلم افراد نادان و یا معاند نمی تواند آنها را انکار کند؛ یکی از نزدیکان آیتالله العظمی بهجت نقل میکرد که ایشان هر هفته به جمکران مشرف میشدند و در ایام بیماری ماهی یک بار به این مسجد میآمدند و در آخرین باری که ایشان به مسجد مشرف شدند سه ساعت در این مسجد در حال توسل و دعا بودند که حالات معنوی عجیبی از ایشان ذکر شده است.
* سجده در جمکران غنیمت است
حجتالاسلام میر شفیعی اظهارکرد: آیتالله العظمی صافی میگویند که این مسجد شریف سجدگاهی بوده است که بسیاری از اهل عرفان و نظر و بسیاری از بزرگان اسلام و شیعه سجده در این مسجد را غنیمت بشمارند؛ ایشان این مسجد را همچون سرداب سامرا و وادی الاسلام نجف تعبیر کرده اند.
وی گفت: آیتالله العظمی مکارم شیرازی نیز این مسجد را از بزرگترین سرمایههای جهان تشیع و جایگاه اهالی عرفان و نظر دانستهاند و کسانی که به تخریب جمکران مشغول میشوند را به شدت نکوهش فرموده اند.
این استاد حوزه اظهارکرد: مردم هر هفته با حضور در جمکران و توسل با حضور با ایشان عهد میبندند و حضرت نیز آنان را بیمه میکند؛ ولی مهم این است که حالت معنوی جمکران را در رفتارهای روزانه با خود همراه کنیم.
وی گفت: تخریب جمکران به هر شکلی عداوت با امام(عج) و فرهنگ مهدویت است زیرا وقتی که این همه بزرگان اسلام و مراجع عظام این مکان را تجلیل کردهاند و امروز نیز این مکان به مرکزیت بحث مهدویت تبدیل شده است ومردم هر هفته به شوق امام خود در آن حاضر میشوند نباید به هیچ شکلی مورد بیمهری قرار گیرد.
حجتالاسلام میر شفیعی عنوان کرد: تعبیرات رهبر انقلاب در این رابطه بینظیر است و ایشان این مسجد را محل درک و ارتقای عرفانی بزرگان دانستهاند و آن را محل توجه رجال الغیب دانسته اند؛ مردم باید در موقع حضور در جمکران همچون فرزندان حضرت یعقوب از پدر به دلیل گناهانشان طلب استغفار میکردند چنین حالتی داشته باشیم.